Στην εποχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας περνά σταδιακά και με προσεκτικά βήματα ο όμιλος της Motor Oil. Τα διυλιστήρια της Κορίνθου προέβησαν, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, στη δεύτερη σημαντική επενδυτική πρωτοβουλία τους στον κλάδο

καθώς όπως ανακοίνωσαν απέκτησαν χαρτοφυλάκιο ισχύος 47 μεγαβάτ προς 45,8 εκ. ευρώ, από τις εταιρείες RADIANT SOLAR HOLDINGS και GREENSOL HOLDINGS, οι οποίες αποτελούσαν συμμετοχές της ΜΕΤΚΑ EGN που ανήκουν στον όμιλο Mytilineos.

Σύμφωνα με στελέχη της Motor Oil, η διείσδυση του ομίλου στις ΑΠΕ δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων εταιρειών των κλάδων διύλισης και ενέργειας. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, θεωρούν αναγκαία τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου, προκειμένου η εταιρεία να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της.

Η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει, επίσης, την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στα διυλιστήρια, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ενέργεια για τις παραγωγικές και τις υπόλοιες λειτουργικές δραστηριότητές της.

Θυμίζουμε ότι η Motor Oil εξαγόρασε, τον περασμένο Οκτώβριο, το 85% της «ΣΤΕΦΑΝΕΡ Ενεργειακή», που διαθέτει τρεις άδειες για αιολικά πάρκα ισχύος 9,4 μεγαβάτ, αποτολμώντας το πρώτο δειλό βήμα της στην εν λόγω αγορά.