Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας παρέλαβε, χθες το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της βουλής και μάλιστα έκανε και το πρώτο test drive του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου (ένα e-Golf της VW), εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση.  Πριν από λίγους μήνες έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών αυτοκινήτων

ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν αν το επιθυμούν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τριάντα μέλη του κοινοβουλίου έχουν ήδη προχωρήσει στη μίσθωση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με τον κ. Τασούλα να εκτιμά ότι σύντομα ακόμα περισσότεροι βουλευτές θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Το e-Golf της VW που θα χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα. Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης εως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι το υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής εξοπλίστηκε με πέντε σημεία φόρτισης για να μπορεί να δεχθεί τον στόλο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πουθα χρησιμοποιούν οι βουλευτές.