Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού απέκτησε, υπό μορφή εκμίσθωσης, σε πλειοδοτικό διαγωνισμό και για χρονικό διάστημα 50 ετών, με δικαίωμα δεκαετούς παράτασης, τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου «ΑΝΧΗ (ΠΖ) Πλέσσα Μιχαήλ» που βρίσκεται στην Λεωφ. Μεσογείων 211. 

Η θέση της έκτασης θεωρείται ιδιαίτερα πλεονεκτική καθώς γειτνιάζει με τον παρακείμενο σταθμό του Μετρό. Το οικόπεδο διαθέτει συνολικό εμβαδόν 18.643 τ.μ., και μέσα σε αυτό βρίσκονται 22 κτήρια, συνολικής επιφανείας 7.582 τ.μ.

Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση υπερσύγχρονου βιοκλιματικού κτηρίου γραφείων που θα στεγάσουν τις κεντρικές και τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Αθήνα, ενώ στο ισόγειο θα λειτουργήσει πρότυπο κατάστημα εξυπηρέτησης. Όπως προκύπτει από τις μελέτες που εκπόνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, η Επιχείρηση προβλέπεται ότι θα έχει οικονομικό όφελος από τη μετεγκατάστασή της, πέραν του λειτουργικού.     

Οι πρώτες εργασίες, δηλαδή, η μεταφορά των στρατιωτικών υλικών και η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν έως τα τέλη του έτους που διανύουμε, ενώ για την ανέγερση του νέου συγκροτήματος γραφείων και υπηρεσιών, θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων προέβησαν, χθες, μέσω ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, στην εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου, με τη συμμετοχή τη; ΔΕΗ.

Στους όρους της εκμίσθωσης υπάρχει ρήτρα που απαλλάσσει τον εκμισθωτή από την καταβολή μισθώματος για το πρώτο έτος, ενώ του δίνει το δικαίωμα να καταβάλλει το 50% αυτού, για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών, λόγω των δαπανών που καλείται να επωμιστεί για την ανοικοδόμηση, ανακατασκευή και μετεγκατάσταση των μονάδων και υπηρεσιών, αλλά και του κόστους της επένδυσης και αδειοδότησης, προκειμένου να συμψηφιστούν οι αυτές οι δαπάνες. Η τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μίσθωμα της έκτασης είχε οριστεί στο 1,6 δισ. ευρώ.