ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο Μελετά Ενίσχυση Περιορισμών στις Εξαγωγές Αμερικανικής Τεχνολογίας προς την Huawei

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο Μελετά Ενίσχυση Περιορισμών στις Εξαγωγές Αμερικανικής Τεχνολογίας προς την Huawei
energia.gr
Πεμ, 13 Φεβρουαρίου 2020 - 10:59

Το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι πιθανό να υιοθετήσει νέους περιορισμούς αναφορικά με την τεχνολογία της κινεζικής Huawei Technologies, αναθεωρώντας προηγούμενη αντίθεση του σε μία πρόταση για την ενίσχυση των περιορισμών σε βάρος της κινεζικής εταιρίας.

 

 

Η Huawei έχει καταχωριστεί στην λίστα των εταιριών που χαρακτηρίζονται απειλές για την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Σχετικά με τις ζυμώσεις στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μία πηγή ενημέρωσε χθες το Reuters.

Η αλλαγή της στάσης του Πενταγώνου θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερη για τις αμερικανικές εταιρίες την παράκαμψη του περιοριστικού πλαισίου για τις εξαγωγές αμερικανικού υλικού στην Huawei, που κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως, στην παραγωγή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ για να συζητήσουν το ζήτημα αυτό, ενώ μία συνάντησή τους για το ίδιο θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία συνάντηση υψηλού επιπέδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν την ενίσχυση των περιορισμών στις τεχνολογικές εξαγωγές από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και την Huawei.

(Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters)