Ο Μαθιός Ρήγας Αποκάλυψε ότι η Energean Ξεκίνησε Ερευνητική Γεώτρηση στην Αίγυπτο

Ο Μαθιός Ρήγας Αποκάλυψε ότι η Energean Ξεκίνησε Ερευνητική Γεώτρηση στην Αίγυπτο
energia.gr
Τετ, 12 Φεβρουαρίου 2020 - 20:07

Η ιταλική Edison, της οποίας τις δραστηριότητες στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων εξαγόρασε η Energean Oil & Gas, πρόκειται να ξεκινήσει ερευνητική γεώτρηση σε θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου, σε κοντινή απόσταση από τα ανακαλυφθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, στο πρακτορείο Reuters.

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτή την περίοδο η Energean βρίσκεται στη διαδικασία να αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της Edison στην Αίγυπτο, μετά την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας. "Διεξάγουμε γεώτρηση στο North Thekah σε μεγάλο βάθος, η οποία ξεκίνησε δύο εβδομάδες πριν", τόνισε ο κ. Ρήγας.

Το συγκεκριμένο θαλασσοτεμάχιο βρίσκεται πλησίον του τεραστίου κοιτάσματος Ζορ, αλλά και σε κοντινή απόσταση από το κυπριακό τεμάχιο Αφροδίτη, καθώς και τα ισραηλινά αντίστοιχα, Ταμάρ και Λεβιάθαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η γεώτρηση θα συνεχιστεί για χρονικό διάστημα έως δύο μηνών, αναλόγως των αποτελεσμάτων. "Σε 4-6 εβδομάδες θα έχουμε τα πρώτα αποτέλεσματα", πρόσθεσε.