Οι εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία έφθασαν τις 86 GW στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Και ενώ η αιολική ενέργεια είναι ο κύριος συντελεστής που κατέχει το 44% περίπου του συνόλου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ηλιακή ενέργεια κλείνει γρήγορα την ψαλίδα της διαφοράς και τώρα έχει μερίδιο 39%. Το τελευταίο έτος, το μερίδιο της  ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας περίπου το 39%.

Μια νέα ανάλυση από την JMK Research αποκάλυψε ότι το 2019 προστέθηκαν περίπου 7,5 GW νέας χωρητικότητας ηλιακής χωρητικότητας, που είναι περίπου 14% αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ένα άλλο 1 GW προστέθηκε από ηλιακές εγκαταστάσεις σε σκεπές. 

Σύμφωνα με την ανάλυση η συνολική προστιθέμενη ηλιακή δυναμικότητα έπεσε κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις για το 2019. Είχαν υπολογιστεί περίπου 8,5 GW νέας ηλιακής χωρητικότητας με βάση το χρονοδιάγραμμα κατανομής του έργου κάτω από διάφορες κρατικές και κεντρικές προσφορές το 2017-18. Πολλά έργα που καθυστέρησαν τώρα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2020. Αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως σε ζητήματα απόκτησης γης, καθυστερήσεις εκτέλεσης, καθυστέρηση για την υποβολή εγκρίσεων για δασμούς κ.λπ.

Περαιτέρω, το 2019 προστέθηκαν περίπου 2,4 GW νέας αιολικής ενέργειας, δηλαδή μια αύξηση 10% σε σχέση με το 2018. Στην περιφέρεια Γκουτζαράτ εγκαταστάθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία 1.4 GW νέων έργων αιολικής ενέργειας και ακολούθησαν οι περιφέρειες Ταμίλ Ναντού (650 MW) και Μαχαράστρα (212 MW).