Xρηματοδότηση άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από περισσότερες από δώδεκα τράπεζες, εξασφάλισε η Boeing σύμφωνα με όσα ανέφερε το δίκτυο CNBC χθες Δευτέρα. Η εταιρεία αναζητούσε χρηματοδότηση τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά όπως φαίνεται κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερα. Από την πλευρά της πάντως η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι δύο πολύνεκρες τραγωδίες - με την συντριβή της πτήσης της Lion Air στην Ινδονησία, τον Οκτώβριο του 2018 και της πτήσης της Ethiopian Airlines τον περασμένο Μάρτιο- που είχαν ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο 346 άνθρωπων, έριξαν τη Boeing σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της, πάνω από 100 χρόνων, που έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των προμηθευτών και των επιβατών.

Να σημειωθεί ότι το μέγεθος του δανείου, τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από αυτά που ζητήθηκαν αρχικά, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στον κατασκευαστή αεροσκαφών από τους δανειστές.

Αύριο Τετάρτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Dow Jones, η Boeing αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τη στρατηγική χρηματοδότησής της όταν παρουσιάσει τα κέρδη της.