Συνάντηση με εκπροσώπους διεθνών ενεργειακών εταιρειών είχε το απόγευμα, σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μάρκο Αλβέρα, διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Snam, τον Μαρθελινιο Ορέχα, διευθύνοντα σύμβουλο της ισπανικής Enagas και τον Πασκάλ ντε Μπεκ, γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής Fluxys.

Όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που διανοίγονται, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, ενώ οι εκπρόσωποι των ξένων εταιρειών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την εκτέλεση επενδύσεων σε μια σειρά έργων ενεργειακών υποδομών.

Οι επικεφαλείς των Snam Enagas και Fluxy, οι οποίες είναι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ, επαναβεβαίωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που διέπει τη σχέση τους με τις ελληνικές αρχές των τριών εταιρειών, αφού έχουν ήδη επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο ενεργειακό τοπίο της ΝΑ Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό οι τρείς εταιρείες εμφανίζονται  πρόθυμες να συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, αλλά και στο να καταστεί η χώρα περιφερειακός κόμβος στο φυσικό αέριο.