Στο πλαίσιο των δράσεων του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ο ΣΕΒ διοργάνωσε,  σήμερα, (Τρίτη, 14/1/2020), στα γραφεία του, εργαστήριο με θέμα: «Προδιαγραφές και Αδειοδότηση Προϊόντων».

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ενημέρωση και η κατανόηση της σημασίας των προδιαγραφών προϊόντων, αλλά και η συμμόρφωση με τους κανονισμούς στις αγορές στόχους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών στις χώρες του εξωτερικού. Ειδικότερα, στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν αναλυτικά θέματα όπως,:

· η επίδραση των κανονιστικών ρυθμίσεων της Ε.Ε. στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών χημικών βιομηχανιών,

· οι πιστοποιήσεις των προϊόντων ως διαβατήριο για τις εξαγωγές,

· οι πιστοποιήσεις και το πλαίσιο απαιτήσεων για συσκευασμένα τρόφιμα στη διεθνή αγορά, και

· η εναρμόνιση των κανονιστικών ρυθμίσεων για τα φάρμακα στην ΕΕ. και παγκοσμίως.

Στο εργαστήριο τις εισηγήσεις έκαναν εκπρόσωποι από εξαγωγικές εταιρείες μέλη του ΣΕΒ, από διαφορετικούς κλάδους, όπως ο κ. Αλέξανδρος Κατραούζος, Διευθύνων Σύμβουλος, NEOTEX Α.Ε.Β.Ε., ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος OLYMPIA

ELECTRONICS A.E., ο κ. Στέφανος Σουμέλας, MSc, MPharm, Υπεύθυνον Ρυθμιστικών Υποθέσεων, UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. και η κα. Ιουλία Ραχιώτη, Quality Assurance and Regulatory Manager, ELBISCO S.A.

Μιλώντας για τη σημασία του εργαστηρίου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σημείωσε ότι «κρίσιμη προϋπόθεση για να μπορούν οι ελληνικές εταιρείες να διακινούν τα προϊόντα τους, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά, είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί», ενώ πρόσθεσε ότι η γνώση των απαιτήσεων αυτών είναι κρίσιμη για την εξαγωγική επιτυχία των επιχειρήσεων και ακόμα πιο κρίσιμη όταν αφορά χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι και τη νέα χρονιά, ο ΣΕΒ θα εντείνει τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με σεμινάρια, εξειδικευμένη πληροφόρηση και επιχειρηματικές αποστολές, σε σημαντικές αγορές στόχους.