Υπερβαίνει τα 3 γιγαβάτ το δυναμικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που πρόσθεσε στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της η Enel Green Power, το 2019 και διαχειρίζεται, ήδη εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 46 γιγαβάτ.

Τα, συνολικά 3029 γιγαβάτ, που αναπτύχθηκαν πέρυσι, αποτελούν νέο υψηλό ιστορικό για την ιταλική ενεργειακή εταιρεία και καταρρίπτει το ρεκόρ, του 2018, κατά 190 μεγαβάτ. Η Enel Green Power υπογράμμισε, στην ανακοίνωσή της, ότι κατασκεύασε 47 έργα που αναλογούν σε 1,813 μεγαβάτ αιολικής και 1,193 μεγαβάτ ηλιακής χωρητικότητας ενέργειας.

Από γεωγραφικής κατανομής, περίπου 1,072 μεγαβάτ εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη, προεξαρχούσης της Ισπανίας, ενώ άλλα 997 μεγαβάτ στην Λατινική Αμερική, κυρίως, όμως στο Μεξικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 867 μεγαβάτ εγκαταστάθηκαν στην Βόρεια Αμερική, κυρίως στις ΗΠΑ, ενώ 94 μεγαβάτ σε Αφρική, Ασία και Ωκεανία, εκ των οποίων τα περισσότερα στην Νότια Αφρική.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Enel, οι νέες προσθήκες αναμένεται να αποδώσουν παραγωγή 9.3 τεραβατωρών ετησίως, σε πλήρη λειτουργία.

«Καταρρίψαμε το ετήσιο ρεκόρ μας ως προς την κατασκευή νέων μονάδων ΑΠΕ χάρη στην αδιάκοπη δουλειά και την αφοσίωση των συναδέλφων μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EPG, Antonio Cammisecra.

«Κοιτώντας μπροστά, εμείς θέτουμε στον εαυτό μας την πρόκληση για την κατάκτηση νέων ρεκόρ, σε ευθυγράμμιση με το Στρατηγικό Πλάνο 2020-2022 του Ομίλου, όπου και προβλέπεται ετησίως, να προστίθεται κατά μέσο όρο 4.7 γιγαβάτ σε νέα εγκατεστημένη ισχύ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει ότι η EPG, με την προσθήκη 14.1 γιγαβάτ σε νέες μονάδες ΑΠΕ, θα προσεγγίσει συνολική δυναμικότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας της τάξης των 60 γιγαβάτ, έως το 2022.