Μία ακόμη προσπάθεια κάνει η ιταλική κυβέρνηση για να σώσει την πτωχευμένη Alitalia και προσεγγίζει και πάλι της γερμανική Lufthansa, που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον αλλά είχε θέσει όρους για να προχωρήσει σε συμφωνία. Η κυβέρνηση, την περασμένη εβδομάδα, ανέθεσε στη νέα διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας την εκπόνηση 

επιχειρηματικού σχεδίου που θα ικανοποιήσει το αίτημα της Lufthansa για αναδιάρθρωση της αεροπορικής και εκείνη ως αντάλλαγμα θα συμμετάσχει πιο ενεργά στη διοίκηση του ιταλικού αερομεταφορέα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Bloomberg.

Μάλιστα, σε επιστολή της 19ης Νοεμβρίου προς την ιταλική κυβέρνηση, η Lufthansa υπέβαλε σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων τη συρρίκνωση του στόλου της Alitalia κατά περίπου 30%, αναφέρουν οι πηγές.

Στην επιστολή της, η Lufthansa δήλωσε ότι θα ήταν πιθανόν ανοικτή σε μια επένδυση ιδίων κεφαλαίων, ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική εταιρελια φαίνεται διατεθειμένη να καταβάλει στην Alitalia 50 εκατ. ευρώ για τη μείωση των εσόδων της, εάν αποχωρήσει από την Sky Team και προσχωρήσει στην Star Alliance.

Πάντως εκπρόσωπος της Lufthansa δεν επιβεβαίωσε τα όσα διέρρευσαν στον Τύπο, ωστόσο επανέλαβε «ανέκαθεν δηλώναμε ότι μας ενδιαφέρει η αναδιάρθρωση της Alitalia».