Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μαδρίτη όπου συμμετέχει σήμερα στις εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά στο μέτωπο της περιβαλλοντικής πολιτικής, ώστε να κάνει πράξη πρωτοβουλίες που θα θέσουν την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης, για το συγκεκριμένο θέμα. Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του 

στην επίσημη τελετή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή θα σταθεί στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα για το κλίμα. Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, (τον περασμένο Σεπτέμβριο) ο πρωθυπουργός θα θίξει θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας, έως το 2028, και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενόψει και της συνάντησης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που πρόκειται να συγκαλέσει η Ελλάδα το 2020. 

Ηδη σε λιγότερο από έναν χρόνο τέσσερις επιστημονικές εκθέσεις του ΟΗΕ για την κατάσταση του πλανήτη έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και αύξησαν την πίεση προς τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, οι οποίες συναντώνται από σήμερα στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο COP25.

Νωρίτερα, στις 10.00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. 

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.