Η Motor Oil Θέτει σε Κίνηση τα Επενδυτικά Σχέδιά της για τη Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής LPG στην Κρήτη

Η Motor Oil Θέτει σε Κίνηση τα Επενδυτικά Σχέδιά της για τη Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής LPG στην Κρήτη
energia.gr
Πεμ, 28 Νοεμβρίου 2019 - 19:31

Η Motor Oil έχει περάσει στη φάση της μελέτης σκοπιμότητας το έργο της κατασκευής της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 120 μεγαβάτ και ύψους 100 εκ. ευρώ, με καύσιμο το LPG. Ταυτόχρονα, o ενεργειακός όμιλος συνεχίζει τη σταδιακή του διείσδυσή του στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στοχεύει και σε άλλα μικρά έργα ΑΠΕ.

 

Αυτά γνωστοποίησε στη διάρκεια conference call προς τους αναλυτές, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Τζαννετάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ισχυρή ρευστότητα του ομίλου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ερωτηθείς ο κ. Τζαννετάκης για τη μονάδα της Κρήτης είπε πως είναι σε εξέλιξη η μελέτη σκοπιμότητας, προσδιόρισε το ύψος της επένδυσης στα περίπου 100 εκ. ευρώ και πρόσθεσε πως η τελική επενδυτική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του νέου έτους.

Επίσης, ο κ. Τζαννετάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα μελλοντικά σχέδια της Motor Oil για τις ΑΠΕ, μετά την τελευταία εξαγορά της  ΣΤΕΦΑΝΕΡ Ενεργειακή, η οποία διαθέτει τρεις άδειες αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 9,4 μεγαβάτ, υποστήριξε πως η εταιρεία εξετάζει την ανάληψη νέων έργων ώστε να αξιοποιήσει τις κατάλληλες ευκαιρίες που διανοίγονται. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, υπογράμμισε πως τα ανοίγματα της Motor Oil δεν θα κατευθυνθούν σε μεγάλα αλλά σε μικρά έργα.

Θυμίζουμε πως η Motor Oil είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την επένδυση των 310 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των διυλιστηρίων Κορίνθου αρχής γενομένης τον προσεχή Ιανουάριο. Οι μονάδες που παράγουν σήμερα νάφθα, θα αναβαθμιστούν, ώστε να παράγουν βενζίνη υψηλότερων οκτανίων.