Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το μεγάλο χρέος της εταιρείας, ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, απομακρύνει τους επενδυτές. Η εταιρεία οφείλει να αποπληρώσει έντοκα γραμμάτια αξίας 170 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο και επιπλέον 25 εκατ. ευρώ μέχρι τον Νοέμβριο του 2020

Εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης, η τιμή των μετοχών της Leoni έχει υποχωρήσει κατά 60% από την αρχή του έτους. Εκπρόσωπος της Leoni ανέφερε στο Bloomberg ότι η εταιρεία έχει αρκετά χρήματα για να αποπληρώσει τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν τον Μάρτιο. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι κατάφερε να αντεπεξέλθει και στην αποπληρωμή 49 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Leoni θα έχει ζημίες ύψους 240 εκατ. ευρώ το 2019. «Εχει χρέη ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ και δεν αναμένεται κάποια αξιοσημείωτη βελτίωση μέχρι το τέλος του έτους», σχολίασε στο Bloomberg o Κρίστιαν Λούντβιχ, αναλυτής της Bankhaus Lampe. Η Leoni πιθανότατα θα εμφανίσει ξανά κέρδη το 2021, ενδεχομένως πουλώντας το τμήμα καλωδίων, όπως σχολίασε ο Γιούργκεν Πίπερ, αναλυτής στην B Metzler Seel Sohn & Company.