Η Emirates ανήγγειλε χθες Δευτέρα, στη διάρκεια του φετινού Dubai Airshow, ότι θα αγοράσει 20 επιπλέον αεροσκάφη Airbus A350 ευρείας ατράκτου, ανεβάζοντας την τελική της παραγγελία στα 50 αεροσκάφη, σε σε ένα ντιλ αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά της η low cost εταιρεία Air Arabia ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 120 νέων αεροπλάνων της Airbus.

Επίσης, σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η Τουρκική SunExpress ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 10 από τα προβληματικά αεροσκάφη Boeing 737 Max, που παραμένουν καθηλωμένα σε όλο τον κόσμο μετά από συντριβές που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 350 άτομα σε Ινδονησία και Αιθιοπία.

Η SunExpress, που εδρεύει στην Αττάλεια, δήλωσε ότι με αυτή την παραγγελία ανεβάζει τα Boeing 737 Max του στόλου της σε 42. Η παραγγελία αφορά το 737 Max 8 αξίας 1,2 δισ.δολ. Είναι πάντως πολύ πιθανό η αεροπορική εταιρεία να διαπραγματευτεί για μια καλύτερη τιμή,

Οι ανακοινώσεις ήταν οι πρώτες σημαντικές συμφωνίες αγοράς που παρουσιάστηκαν στο φετινό διήμερο Dubai Airshow εν μέσω επιβράδυνσης των μεγάλων αγορών από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου της Μέσης Ανατολής. Η αεροπορική έκθεση άνοιξε την Κυριακή και θα είναι ανοιχτεί μέχρι την Πέμπτη στο χώρο κοντά στο νεότερο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.