Βιομεθάνιο στα Οχήματα Παράδοσης της Βρετανικής Αλυσίδας Πολυκαταστημάτων John Lewis

Βιομεθάνιο στα Οχήματα Παράδοσης της Βρετανικής Αλυσίδας Πολυκαταστημάτων John Lewis
energia.gr
Δευ, 18 Νοεμβρίου 2019 - 08:32

Η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες από τα οχήματα που χρησιμοποιεί για παραδόσεις εμπορευμάτων θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν βιομεθάνιο ως καύσιμο μέχρι το 2021. Αυτό είναι σύμφωνο με το στόχο της εταιρείας να τροφοδοτήσει ολόκληρο τον στόλο παράδοσης με βιομεθάνιο μέχρι το 2028.

Ήδη σήμερα, μέρος του στόλου της χρησιμοποιεί φυσικό αέριο (CNG). Μια πλήρης μετάβαση στο βιομεθάνιο θα είχε ως αποτέλεσμα η John Lewis να μειώσει τις εκπομπές του στόλου των οχημάτων της κατά 80% και να εξοικονομήσει πάνω από 49.000 τόνους CO2 κάθε χρόνο.

Το βιομεθάνιο που θα χρησιμοποιήσει θα προέρχεται από κοπριά αγελάδων, το οποίο θα υποβληθεί σε επεξεργασία από αναερόβια βακτήρια που τοποθετούνται στην κοπριά για να απελευθερώσει το βιοαέριο. Ωστόσο, το βιομεθάνιο μπορεί να παραχθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σήμερα, όπως προαναφέρθηκε, η John Lewis χρησιμοποιεί ήδη βιομεθάνιο για τα 80 φορτηγά παράδοσης το οποίο στην περίπτωση αυτή κατασκευάζεται από απορρίμματα τροφίμων.

Η εκχύλιση μεθανίου από κοπριά αγελάδων είναι ευεργετική για το περιβάλλον, καθώς η κοπριά αγελάδων εκπέμπει μεθάνιο στην ατμόσφαιρα καθώς υποκύπτει σε βακτήρια. Όταν η κοπριά χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιομεθανίου αυτό αποφεύγεται.