Έως το 2050 θα Έχει Διπλασιαστεί το Μερίδιο του Ηλεκτρισμού στο Ενεργειακό Μείγμα της Ευρώπης

Έως το 2050 θα Έχει Διπλασιαστεί το Μερίδιο του Ηλεκτρισμού στο Ενεργειακό Μείγμα της Ευρώπης
energia.gr
Παρ, 8 Νοεμβρίου 2019 - 17:43

Το ευρωπαϊκό Green Deal που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2020 από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αποσκοπεί στο να αυξήσει τη συμμετοχή του ηλεκτρισμού στο ενεργειακό μείγμα της Γηραιάς Ηπείρου, όπως δήλωσε η νέα επικεφαλής της Διεύθυνσης Ενέργειας, (DG Energy) Ντίτε Τζουλ-Γιόργκενσεν.

Σύμφωνα με δημοσίευσμα του Euractiv, η κα. Γιόργκενσεν τόνισε πως "οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρέπει να διπλασιάσουμε τον ηλεκτρισμό στην ενεργειακή κατανάλωση έως το 2050". Συγκεκριμένα, το 53% των αναγκών της Ευρώπης σε ενέργεια θα καλύπτεται από ηλεκτρισμό, που θα παράγεται, κυρίως, μέσω ΑΠΕ και πυρηνικών, βάσει του προγραμματισμού.

Παράλληλα, η κα. Γιόργκενσεν είπε ότι "πρέπει να κάνουμε μια διάκριση στα ορυκτά καύσιμα. Όλα έχουν σημαντικό ανθρακικό αποτύπωμα, αλλά υπάρχουν διαφορές. Το φυσικό αέριο έχει λιγότερες εκπομπές από τον άνθρακα, αν ελεγχθούν οι διαρροές μεθανίου".

Η νέα επικεφαλή της DG Energy, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία της διασύνδεσης των ενεργειακών κλάδων και της ηλεκτροκίνησης.