Ο αιφνιδίως αφιχθείς στην Αθήνα υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάτ Πάλμερ εδήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παραχωρήσει στην Κίνα τις δυνατότητες άσκησης πιέσεων,μέσω συμφωνιών προμηθείας δικτύων της κινητής τηλεφωνίας 5G». Κίνηση «ρουά-ματ» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

οποίος ευρισκόμενος στο Πεκίνο όλη την εβδομάδα εδέχθη πρόταση ανεγέρσεως εργοστασίου τηλεπικοινωνιών, Κινεζικής τεχνολογίας. Η επένδυση θα ήταν πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δεν εγνώσθη η απάντηση του αλλ’ είναι φανερόν ότι η δελεαστική πρόταση των Κινέζων εξετάζεται εξ ού και Αμερικανική κίνηση ζατρικίου: Ρέν ή κοινώς«απειλείται η βασίλισσα». De ja vue. Τ’ έργο τόχουμε ξαναδεί. Οταν η Χούντα προβληματιζόταν πώς να αναβαθμίσει τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, ο ίδιος ο Πέτερ Ζήμενς ήλθε στην Ελλάδα και ενήγειρε εργοστάσιο τηλεφωνικών συσκευών στην Θεσσαλονίκη για να δελεάσει τους συνταγματάρχες, όπως του αναθέσουν τα δίκτυα του ΟΤΕ.

Αργότερα, επί δημοκρατίας όταν ο «εθνικός εργολάβος» κατέλαβε εξ απήνης τον ΟΤΕ και «λάδωνε» τα στελέχη του, αντί να προχωρήσει στην κινητή τηλεφωνία όπως έκαμε η Φιλλανδία, γέμισε την χώρα με κερματοδέκτες σταθερής τηλεφωνίας, που μετ’ ου πολύ εγκατελήφθησαν.

Οι τηλεπικοινωνίες εκσυχρονίσθησαν όταν ο Στέφανος Μάνος «άνοιξε» το κρατικό μονοπώλιο του ΟΤΕ στον ελεύθερο ανταγωνισμό.Τότε, οι ξένες «σειρήνες» της κινητής ,με πρώτη την Ιαπωνική Νίπον-Τέλεκομ , ενδιαφέρθησαν για το νέο ψηφιακό δίκτυο που τελικώς – Κύριος οίδε πώς – το πήρε η Γερμανική κρατική εταιρία Ντόϋτσε Τέλεκομ η οποία εξαγόρασε τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του, αφού προηγουμένως με νόμο έγινε «εθελουσία έξοδος» του ενπολλαίς αμαρτίαις περιπεσούντος προσωπικού του, εξόδοις του΄Ελληνος φορολογουμένου και ένας αδίστακτος διεκδικητής του παρεμερίσθη τεχνηέντως.

Μάλιστα , το 2009 , συνέβη ένα θλιβερό περιστατικό «συνακροάσεως» των συνομιλιών του τότε πρωθυπουργού από ένα παρένθετο τηλεφωνικό κέντρο, με αποτέλεσμα τον περίεργο θάνατο του
«αυτοκτονήσαντος» εγκαταστάτου του «κοριού».

Μετ’ ού πολύ η τότε κυβέρνηση παρητήθη, προεκηρύχθησαν εκλογές και πρωθυπουργός εγένετο ο Γεωργάκης Παπανδρέου , οποίος τώρα διαφημίζει τώρα τους «δύο αρχαιότερους πολιτισμούς» τον Κινεζικό και της Ελλάδος για την «ενδυνάμωση της μεταξύ των συνεργασίας». Γενικώς δια-πιστούται στα «μέσα» ένα έντονο προπαγανδιστικό κύμα υπέρ των Κινεζικών «επενδύσεων» στην
χώρα μας.

Το σύγχρονο Μήλον της Εριδος είναι η λεγομένη «Πέμπτη γενεά κινητής τηλεφωνίας» ή 5G της οποίας ένας μεταξύ πολλών παραγωγών είναι η Κινεζική «εταιρία» Huawei.

Οποιος είδε την συνέντευξη στο διαδίκτυο του προέδρου της Χουαγέη, Ren Cengfei και δεν τρόμαξε από την επιθετική επιχειρηματολογία του , μπορεί να καταλάβει τις ευαισθησίες των
Αμερικανών.

Ένας τέτοιος Κινέζος είναι ικανός γι΄όλα.Όχι μόνον για υποκλοπή συνομιλιών ιδιωτικών μυστικών αλλά και για παράδοση των κρατικών απορρήτων στον αντίπαλο.
Φρονιμότερο είναι να μην βιαστεί ο Κυριάκος να πάρει αποφάσεις. Ας αφήσει να δούμε τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι εξαιρέσει των Ιταλών που είναι δύσφημοι. Μπορεί να χρειαζόμαστε επενδύσεις αλλ’ όχι άλλο ένα Κινεζικό μαρτύριο.