Tην πώληση του ποσοστού 100% της θυγατρικής ΚΕΝ ΑΕ στην εταιρεία VOLTON AE, ανακοίνωσε ο Όμιλος Καράτζη, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Mε την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, αφού εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Volton αναβαθμίζει τη θέση της στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά του ο Όμιλος Καράτζη αποχωρεί από τον τομέα παροχής ρεύματος, ενώ επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι στην εγχώρια αγορά ενέργειας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων το επόμενο διάστημα.

Η ΚΕΝ ιδρύθηκε το 2016, από τον κρητικό Όμιλο Καράτζη, οποίο έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων και σήμερα διαθέτει μονάδες σε Κατερίνη, Λάρισα, Βοιωτία και Ηράκλειο με εγκατεστημένη ισχύ μεγέθους 18 MW.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιείται ένα υπερβολικά μεγάλος αριθμός εταιρειών απέναντι στην ΔΕΗ, συνολικά 18, οι οποίες ελέγχουν μερίδιο αγοράς κοντά στο 27%.

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή, η οποία απέκτησε την ΚΕΝ, διαθέτει μονάδες ισχύς 19MW ενώ σύντομα ξεκινά η εγκατάσταση ενός νέου πάρκου ισχύος 12MW με την λειτουργία του οποίου η συνολική ισχύς θα ανέβει στα 31MW. Τέλος, βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης εγκαταστάσεις επιπλέον ισχύος 63MW, οι οποίες εφόσον ενεργοποιηθούν θα δημιουργήσουν μία παραγωγική ικανότητα συνολική ισχύος 94MW, η οποία θα καταστήσει τον όμιλο ως έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.