Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κοινοτικό επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά, στο γραφείο του στις Βρυξέλες. Η συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, λόγω των φιλικών και προσωπικών δεσμών του κ. Σχοινά με τον κ. Αγοραστό και τη Θεσσαλία, επικεντρώθηκε στα νέα καθήκοντα του Έλληνα επιτρόπου, που από 1ης Νοεμβρίου 2019 αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν, αλλά και στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του χαρτοφυλακίου του, που έχει αντικείμενο την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

«Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο που αφορά επί της ουσίας τον άνθρωπο, που τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ήταν μια αφηρημένη έννοια. Οι πολίτες θέλουν  να εργαστούμε για μια Ευρώπη ανθρώπινη και με πιο κοινωνικό πρόσωπο» επεσήμανε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:   «Είναι μεγάλη τιμή για τη Θεσσαλία και τη χώρα μας που θα είστε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γνωρίζω την αποτελεσματικότητα, τη δραστηριότητά σας, τη συνέργεια και τη συνεργατικότητα που σας χαρακτηρίζει. Ιδιαίτερα το 2015, όταν η χώρα βρέθηκε σε οικονομική ασφυξία και βοηθήσατε να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ και να σωθεί η χώρα. Και τώρα» συνέχισε ο κ. Αγοραστός «η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να στηριχθεί από την Ευρώπη». Κάλεσε δε, τον κ. Σχοινά να συνδράμει από τη θέση ευθύνης του, ώστε η Θεσσαλία να προχωρήσει «στο πρώτο και μεγαλύτερο στη χώρα, έργο αντίστασης στην κλιματική αλλαγή, που είναι η εκτροπή του Αχελώου.

«Βοηθήστε μας να φέρουμε νερό και ζωή στη Θεσσαλία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, τονίζοντας ότι το έργο του Αχελώου είναι  πρωτίστως περιβαλλοντικό και ανθρώπινο έργο, που συνάδει με τους στόχους της Ευρώπης για το 2020 και το 2030».
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο  κ. Αγοραστός πρόσφερε στον Έλληνα επίτροπο κ. Σχοινά αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων και αντίγραφο αρχαίου θεσσαλικού νομίσματος, από την τελετή ορκωμοσίας του στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.