Η Sunlight Θέτει Ακόμη Πιο Υψηλούς Στόχους για το Μέλλον- Σε τί Αποσκοπεί η Αλλαγή στην Οργανωτική Δομή της

Η Sunlight Θέτει Ακόμη Πιο Υψηλούς Στόχους για το Μέλλον- Σε τί Αποσκοπεί η Αλλαγή στην Οργανωτική Δομή της
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τετ, 9 Οκτωβρίου 2019 - 09:24

H αλλαγή στρατηγικής στόχευσης έθεσε σε κίνηση σημαντικές μεταβολές στην οργανωτική δομή της Sunlight, καθώς ο Όμιλος Olympia ανακοίνωσε την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Βασίλη Μπίλλη και την ταυτόχρονη είσοδο σε αυτή, δύο νέων στελεχών που θα επιφορτιστούν με την ευθύνη της διεθνούς ανάπτυξης των ανερχόμενων τεχνολογιών μπαταριών Λιθίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Όμιλος Olympia, ο κ. Βασίλης Μπίλλης, αποχωρεί από την Sunlight, ύστερα από 6,5 χρόνια επιτυχούς πορείας ως Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά παραμένει στον Όμιλο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Play.
Διευθύνων Σύμβουλος στη SUNLIGHT αναλαμβάνει, για αυτή τη μεταβατική περίοδο, ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO της Olympia και μέλος του Δ.Σ. της Sunlight.

Aπώτερος στόχος της δομικής αλλαγής στην οποία προέβη η εταιρεία, τόσο σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης της παραγωγής της είναι η στρατηγική επικέντρωσή της στην προώθηση των ανερχόμενων τεχνολογιών μπαταριών Λιθίου, καθώς φιλοδοξεί να διεκδικήσει ισχυρό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Υπό αυτό το πρίσμα η Sunlight ενισχύεται με την ένταξη του κ. Foad Derisavi ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Παραγωγής και Ανάπτυξης Προϊόντων Λιθίου & Προηγμένων Τεχνολογιών. Ο κ. Derisavi προέρχεται από την διεθνούς φήμης, ATLAS Elektronik και έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών για μπαταρίες Λιθίου που προορίζονται για βιομηχανική χρήση.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου Olympia, ο κ. Κόπολας, επικεφαλής της Διεύθυνσης Recycling, αναλαμβάνει, παράλληλα, καθήκοντα Business Development για τις εφαρμογές μπαταριών Λιθίου, στην προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει τις συνεργασίες της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, στη διοικητική ομάδα της Sunlight θα ενταχθεί, από 1ης Νοεμβρίου ο κ. Βασίλης Γαβρόγλου, ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού για όλο τον Όμιλο.

Μετά την ολική επαναφορά του εργοστασίου της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και παράλληλα με την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας κατά 25%, η Sunlight έχει προχωρήσει στη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής και έχει διανύσει μια ιδιαίτερα δυναμική τροχιά κατά το έτος που διανύουμε, με το εργοστάσιο της Ξάνθης να έχει αυξήσει την παραγωγική ικανότητά του, στα 2,8 εκατ. στοιχεία.

Η πυρκαγιά του 2018 που προκάλεσε σοβαρές ζημίες, απετέλεσε την αφορμή για να αναβαθμιστούν οι γραμμές παραγωγής, με την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και συστημάτων πιο εξελιγμένης τεχνολογίας. Οι νέες αναβαθμισμένες δομές αποσκοπούν ώστε η εταιρεία να καταφέρει να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της στις διεθνείς αγορές και να αναπτυχθεί δυναμικά στις τεχνολογίες μπαταριών λιθίου, στο προσεχές μέλλον, σε παγκόσμιο επίπεδο.