Η ΔΕΗ Ενεργοποίησε την Υπηρεσία Υπαγωγής στο Πρόγραμμα Διακανονισμών Μέσω του 11770.

Η ΔΕΗ Ενεργοποίησε την Υπηρεσία Υπαγωγής στο Πρόγραμμα Διακανονισμών Μέσω του 11770.
energia.gr
Τρι, 8 Οκτωβρίου 2019 - 11:11

Από σήμερα η ΔΕΗ ενεργοποιεί τη δυνατότητα διακανονισμού των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος από τηλεφώνου. Οι οφειλέτες, καλώντας το πενταψήφιο νούμερο, 11770, του τηλεφωνικού κέντρου της Επιχείρησης, θα μπορούν να ζητούν να ρυθμίσουν το ποσό που οφείλουν, δίχως να είναι απαραίτητο να επισκεφθούν το υποκατάστημα στο οποίο υπάγονται.

Ακολουθεί η διαδικασία με την οποία οι καταναλωτές θα διακανονίζουν τις οφειλές τους:

1. Ο οφειλέτης καλεί το 11770 έχοντας μπροστά του την αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΦΜ και έναν τελευταίο λογαριασμό ρεύματος.

2. Ο αρμόδιος υπάλληλος, ανάλογα με το ύψος των χρεών, προτείνει τον αντίστοιχο διακανονισμό στον οφειλέτη, καθώς και το ποσοστό της προκαταβολής που θα πρέπει να καταθέσει.

3. Εφόσον ο πελάτης της εταιρείας συμφωνήσει, τότε μετά από λίγη ώρα θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα SMS, με το οποίο θα του γίνεται γνωστή η προθεσμία προκαταβολής του ποσού, ο αριθμός των δόσεων και ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής.

4. Ο οφειλέτης θα πρέπει να προκαταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία ρύθμισης χρεών, στην προθεσμία που του έχει δοθεί.

5. Έπειτα θα λάβει ταχυδρομικώς το μηνιαίο πρόγραμμα των δόσεων με το ύψος τους και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής τους.

6. Ο οφειλέτης μπορεί να πληρώνει τόσο την προκαταβολή, όσο στη συνέχεια και τις υπόλοιπες δόσεις με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔEH, είτε μέσω web banking, είτε σε τράπεζες (paycenters) αλλά ακόμη, αν θέλει, και σε κατάστημα της επιχείρησης.

7. Η τηλεφωνική ρύθμιση αφορά απλήρωτους λογαριασμούς έως 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, είναι να εξοφλούνται στις καθορισμένες ημερομηνίες οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί, ενώ όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να την ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τρέχοντες λογαριασμούς που εκδόθηκαν με τη ρύθμιση. Επίσης, εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισμού, δικαιούται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς. Δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση έχουν και πελάτες που σήμερα είναι ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, ώστε να επωφεληθούν από μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.