Χατζηδάκης: Θα Υπάρξει και Τρίτη Φάση στο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» - Σιωπηρή Παράταση στο Κτηματολόγιο

Χατζηδάκης: Θα Υπάρξει και Τρίτη Φάση στο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» - Σιωπηρή Παράταση στο Κτηματολόγιο
energia.gr
Σαβ, 5 Οκτωβρίου 2019 - 12:21

Ο υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε και τρίτη φάση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Οι πόροι της δεύτερης φάσης του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει οριστεί ακόμη το ακριβές ποσό, για την τρίτη φάση του προγράμματος

Αναφερόμενος στο κτηματολόγιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση.

Θα υπάρξει μια σιωπηρή παράταση, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, αλλά τόνισε ότι οι υπόχρεοι πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και να υποβάλουν τον φάκελό τους σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν είναι ολοκληρωμένος. Σε αυτή την περίπτωση, εξήγησε, θα υπάρχει μια πίστωση χρόνου και θα θεωρείται ότι είναι εμπρόθεσμοι. «Κανένας δεν θα χάσει την περιουσία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα», υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν απαραίτητα για την σωτηρία της επιχείρησης καθώς η έκθεση του ορκωτού λογιστή τον περασμένο Απρίλιο έθετε θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας, αλλά έπειτα από το σχέδιο σωτηρίας από τη σημερινή κυβέρνηση, ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πια.