Tριπλάσιος είναι ο αριθμός των καταναλωτών φυσικού αερίου στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία σε σύγκριση με τους κατοίκους της Αττικής, κυρίως επειδή οι κλιματολογικές συνθήκες στην βόρεια Ελλάδα υποχρεώνουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά να επιλέγουν τη φθηνότερη πηγή θέρμανσης για τους χειμερινούς μήνες. Τα δεδομένα της αγοράς φυσικού αερίου σε επίπεδο οικιακού καταναλωτή παρουσίασε σε ημερίδα ου οργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας 

στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η προϊσταμένη του τμήματος δικτύων φυσικού αερίου της Αρχής, κα. Ειρήνη Ιακωβίδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ το σύνολο των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου ανέρχεται σε 437.494 συνδέσεις. Από αυτές το 73%, ή 319.775 εντοπίζονται στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία και μόνο οι 117.719 στην περιοχή της Αττικής.

Επίσης, τα μερίδια αγοράς για το σύνολο της επικράτειας είναι 69,39% για την Ζενίθ -προέρχεται από το πρώην μονοπώλιο ΕΠΑ Θεσσαλονίκης- και 25,58% για την Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ήτοι την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Σε ποσοστό 1,9% διαμορφώνεται το μερίδιο της Μυτιληναίος και 1,19% της Elpedison ενώ οι υπόλοιποι εναλλακτικοί προμηθευτές κατέχουν μερίδια χαμηλότερα της μονάδας.

Ακόμη τα πρώην μονοπώλια εξακολουθούν να διαθέτουν κυρίαρχη παρουσία στις περιοχές που στο παρελθόν δραστηριοποιούνταν κατ' αποκλειστικότητα. Συγκεκριμένα το μερίδιο της Φυσικό Αέριο στην Αττική ανέρχεται σε 92,3% ενώ της Ζενίθ, στην Θεσσαλονίκη 95% και στην Θεσσαλία 93,2%.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά φυσικού αερίου εντείνεται, παράλληλα με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς όλες οι εταιρείες προσφέρουν ελκυστικά πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στους πελάτες τους. Έτσι οι καταναλωτές ρεύματος που αλλάζουν πάροχο είναι ενδεχόμενο να αλλάξουν και προμηθευτή φυσικού αερίου καθώς τα συνδυασμένα προϊόντα περιλαμβάνουν επιπρόσθετες εκπτώσεις.