Το "Χοντραίνει" ο Ντόναλντ για την Γροιλανδία- Ακυρώνει Συνάντησή του με την Δανή Πρωθυπουργό

Το Χοντραίνει ο Ντόναλντ για την Γροιλανδία- Ακυρώνει Συνάντησή του με την Δανή Πρωθυπουργό
Τετ, 21 Αυγούστου 2019 - 12:25

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρέντεριξεν, δύο εβδομάδες πριν από την πραγματοποίησή της, με τη δικαιολογία ότι αδιαφορεί παντελώς για την προσφορά του να αγοράσει την Γροιλανδία!

«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού, Μέτε Φρέντεριξεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες, για μια άλλη φορά», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Βέβαια, ο κ. Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν ξεκαθάρισε το αν ακυρώνει εντελώς το ταξίδι του...

Η αναγγελία αυτή καταγράφηκε λίγα 24ωρα πριν ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης αναχωρήσει για την Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7, από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον του για την αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας δεν ικανοποιήθηκαν από τη συγκεκριμένη δήλωση. Το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ο Ρεπουμπλικάνος αναφέρθηκε μέσω Twitter στο ζήτημα της προτεινόμενης αγοράς.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα, όχι χωρίς μια δόση χιούμορ, πάνω από ένα φωτομοντάζ που εικονίζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι!!!