Η EIT InnoEnergy αποκάλυψε ότι το κεντρικό θέμα για την πιο σημαντική της εκδήλωση The Business Booster (TBB) θα είναι ο εξανθρωπισμός της ενεργειακής μετάβασης. Ως το κορυφαίο γεγονός για την καινοτομία στη βιώσιμη ενέργεια, το TBB θα λάβει χώρα 3-4 Οκτωβρίου στο Palais des congrès de Paris στο Παρίσι.

Καθώς η κοινωνία κινείται προς ένα ενεργειακά βιώσιμο μοντέλο, τώρα περισσότερο από ποτέ η επιτυχημένη απανθρακοποίηση βασίζεται στην τοποθέτηση των καταναλωτών στην καρδιά της ενεργειακής μετάβασης.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την ενεργειακή μετάβαση εστιάζεται στην αξιοποίηση της ανθρώπινης πλευράς της. Για να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, η Mary Robinson, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ιρλανδίας και πρώην Ειδική Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, θα περιγράψει την κατάσταση μέσα από την ομιλία της.

Στόχος του TBB είναι να εξερευνήσει τα πέντε θεματικά πεδία-κλειδιά:

·         την ανάγκη για νέες δεξιότητες και ικανότητες.

·         την ποικιλομορφία και τη δημιουργικότητα ως πηγές καινοτομίας.

·         το «επίπεδο ετοιμότητας των καταναλωτών».

·         τους νέους ρόλους των παραγωγών – καταναλωτών (prosumers).

·         τον ρόλο των πολιτών.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα εκλεκτό μείγμα ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των:

·         Lord Deben, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή.

·         François de Rugy, Υπουργό Οικολογίας της Γαλλίας.

·         Eric Stark Maskin, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Harvard και βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών.

·         Δρ. Cyrus Wadia, Αντιπρόεδρο του βιώσιμου επιχειρείν και καινοτομίας της NIKE.

·         Ambroise Fayolle, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

·         Christel Heydemann, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Schneider Electric στη Γαλλία.

Αναφερόμενος στο γεγονός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EIT InnoEnergy, Diego Pavia, δήλωσε: «Το Business Booster είναι ένας καταλύτης για την καινοτομία στον τομέα της ενέργειας, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εστιάσουμε στην ανθρώπινη πλευρά της ενεργειακής μετάβασης. Άνθρωποι από όλη την υφήλιο έρχονται εδώ για να συνεργαστούν για την επίλυση της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Ενώ η τεχνολογική καινοτομία και οι ρυθμιστικοί κανόνες είναι κλειδιά, το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία, όπως και για την εκτίμηση του ρόλου των καταναλωτών για την προσαρμογή τους έτσι ώστε να μπορούν να στηρίξουν μία επιτυχή ενεργειακή μετάβαση. Φέτος, τοποθετούμε τη συγκεκριμένη ανάγκη στην καρδιά της εκδήλωσής μας».

Με περισσότερους από 800 συμμετέχοντες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων start-up, εκπροσώπων του κλάδου, οικονομικών κοινοτήτων, υπεύθυνων χάραξης πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών, η εκδήλωση είναι ένα χωνευτήρι νέων ιδεών, πληροφόρησης και νέων επιχειρηματικών προσπαθειών. Οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για τεχνολογίες αιχμής παγκοσμίου φήμης, θα ακούσουν για νέα επιχειρηματικά μοντέλα και θα έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Οι συμμετέχοντες στο Business Booster θα παρακολουθήσουν ομιλίες ειδικών, θα παρευρεθούν σε ζωντανά debates, θα συμμετέχουν σε διαδραστικές συναντήσεις και θα ανακαλύψουν πάνω από 150 τεχνολογίες βιώσιμης ενέργειας και επενδυτικές ευκαιρίες προηγμένου επιπέδου. Επίσης, η εκδήλωση προσφέρει την ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα ζωντανό κοινό επενδυτών και εκπροσώπων του κλάδου.

Το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες είναι προσκεκλημένοι να παρευρεθούν σε ένα gala δείπνο. Η εγγραφή για εισιτήρια είναι τώρα ανοιχτή. Χρησιμοποιείστε τον κωδικό: Early Bird στο check-out για να λάβετε 30% έκπτωση μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την InnoEnergy:

KiNNO Consultants Ltd, HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο, Γιάννης Γεραγωτέλλης & Πάρης Ράλλης 210.6838950, [email protected]

Σχετικά με την ΕΙΤ InnoEnergy

Η EIT InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

·       Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.

·       Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για τη δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.

·       Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιρειών που επεκτείνουν το ευρωπαικό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες προσφορές.

Η σύμπτυξη αυτών των αρχών μεγιστοποιεί την επίδραση της καθεμίας, επιταχύνει την ανάπτυξη των έτοιμων λύσεων για την αγορά και δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε τα καινοτόμα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Σχετικά με την KiNNO Consultants Ltd.

Η εταιρεία KiNNO Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Η KiNNO είναι συμβουλευτική εταιρεία καινοτομίας που εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και την Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην αγορά. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.