Ευρωπαϊκές Συστάσεις για Επικέντρωση σε Βιώσιμες Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα

Ευρωπαϊκές Συστάσεις για Επικέντρωση σε Βιώσιμες Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα
energia.gr
Πεμ, 11 Ιουλίου 2019 - 17:54

Tην επικέντρωση της επενδυτικής οικονομικής πολιτική, μεταξύ άλλων, στους τομείς των βιώσιμων μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, συστήνει στη χώρα μας. για τη διετία 2019-2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στις 9 Ιουλίου, το Συμβούλιο της ΕΕ εξέδωσε συστάσεις και γνώμες σχετικά με τις οικονομικές, εργασιακές και δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών-μελών του για το 2019.

Ειδικά στη χώρα μας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνέστησε να λάβει μέτρα το 2019 και το 2020 προκειμένου:

-Να επιτύχει βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις μεταπρογραμματικές δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωομάδας στις 22 Ιουνίου 2018.

-Να επικεντρώσει την επενδυτική οικονομική πολιτική στους τομείς των βιώσιμων μεταφορών και της εφοδιαστικής, της περιβαλλοντικής προστασίας, της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έργων διασύνδεσης, των ψηφιακών τεχνολογιών, της έρευνας και ανάπτυξης, της εκπαίδευσης, των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας, της υγείας και της ανάπλασης των αστικών περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις περιφερειακές ανισότητες και την ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης.