ΕΛΛΑΚΤΩΡ: "Αττική Οδός και Γέφυρα οι Μόνες Παραχωρήσεις που δεν Κατέφυγαν σε Επαναδιαπραγμάτευση και Έκτακτες Ενισχύσεις"

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αττική Οδός και Γέφυρα οι Μόνες Παραχωρήσεις που δεν Κατέφυγαν σε Επαναδιαπραγμάτευση και Έκτακτες Ενισχύσεις
energia.gr
Πεμ, 11 Ιουλίου 2019 - 17:50

Στο καίριο ζήτημα της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ετήσια γενική συνέλευση μετόχων του ομίλου "Ελλάκτωρ", ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Ο κ. Καλλιτσάντσης ανέλυσε την επιχειρηματολογία του Ομίλου για τις επερχόμενες αυξήσεις και αφού επισήμανε ότι η Αττική Οδός δεν έχει προχωρήσει σε αυξήσεις από το 2006, υποστήριξε ότι η Αττική Οδός και η Γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου είναι οι μόνες παραχωρήσεις που δεν κατέφυγαν στο ελληνικό δημόσιο για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και σχετικές έκτακτες ενισχύσεις, όπως έκαναν άλλοι αυτοκινητόδρομοι, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, επέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία «πάγωσε» τις σχετικές αυξήσεις, τονίζοντας ότι μία τέτοια “εκτροπή από την κείμενη ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία, αλλά και από κάθε αρχή σεβασμού στις ιδιωτικές επενδύσεις, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, όχι μόνο στην αξιοπιστία της χώρας, αλλά και στις όποιες προοπτικές ανάπτυξης”.

Επίσης, ο κ. Καλλιτσάντσης αναφέρθηκε στην αλλαγή της εικόνας του ομίλου τον τελευταίο χρόνο, στην ανάκτηση της αξιοπιστίας του στο εξωτερικό, αλλά και στη νέα επιχειρησιακή φιλοσοφία, τονίζοντας ότι “η αναπλήρωση του ανεκτέλεστου με οποιοδήποτε κόστος, δεν είναι πλέον για εμάς αποδεκτή πρακτική”.