Η ολοένα αυξανόμενη διαθεσιμότητα πόρων, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και οι νέες πηγές ζήτησης δημιουργούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, που επιδρούν καθοριστικά στην αγορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), σύμφωνα με όσα αναφέρει η έρευνα «Remodel, reinvent: 

How technology and changing business models are impacting the future of LNG», που διεξήγαγε η Deloitte. Η έρευνα καταδεικνύει πως, στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας αναδεικνύονται σημαντικά, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και τεχνολογίες που καθοδηγούν την εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων της μικρής κλίμακας LNG, της πλωτής υγροποίησης και επαναεριοποίησης, των νέων κόμβων εμπορίας φυσικού αερίου, του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και των πιο ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων. Επιπλέον, περιγράφονται λεπτομερώς, οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αγοράς LNG, η οποία προβλέπεται να είναι πιο ευέλικτη, προσβάσιμη και θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ρευστότητα.

Στην ίδια έρευνα, ακόμη, ότι αναμένεται η ταχύτατη αύξηση του εφοδιασμού από την Αμερική, χάρη στα μεγάλης εμβέλειας έργα που τελούν υπό κατασκευή στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την προώθηση σημαντικών έργων στον Καναδά. Επίσης, δημογραφικοί και οικονομικοί παράγοντες έχουν ως απότοκο να καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Ενδεικτικά, η Κίνα έχει αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα, αλλά και την εξάρτησή της από τον άνθρακα.

Με δεδομένο ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των αγοραστών, με τους νέους να εμφανίζουν πιο απαιτητικές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, σε σχέση με τους παραδοσιακούς αγοραστές, ο μεγαλύτερος πιστωτικός κίνδυνος του αντισυμβαλλομένου αποτελεί μία πραγματικότητα. Για αυτό το λόγο, εφαρμογές μικρής κλίμακας και σπονδυλωτές - πλωτές τεχνολογίες πλοίων LNG, θα αποκτήσουν, πιθανότατα, ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ώστε να αντισταθμίσουν τους νέους εμπορικούς κινδύνους που δεν παρατηρούνται στους μεγαλύτερους και πιο παραδοσιακούς αγοραστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 76% όλων όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις LNG θα αυξηθούν ταχύτερα από το συνολικό εμπόριο LNG. Η έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχουν ευκαιρίες γεφύρωσης του χάσματος που σοβεί μεταξύ πωλητών και αγοραστών LNG, με την τεχνολογία να λειτουργεί ως εργαλείο σύζευξης.