Ο Κ. Μητσοτάκης Ζήτησε Επιστροφή Εταιρικών Καταθέσεων - Έτοιμη η ΝΔ για την Επόμενη Ημέρα της ΔΕΗ

Ο Κ. Μητσοτάκης Ζήτησε Επιστροφή Εταιρικών Καταθέσεων - Έτοιμη η ΝΔ για την Επόμενη Ημέρα της ΔΕΗ
energia.gr
Τρι, 18 Ιουνίου 2019 - 18:23

Στην επιστροφή εταιρικών καταθέσεων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, ύψους 10 δισ. ευρώ αναφέρθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να δείξουν το δρόμο της ανάληψης επενδυτικών πρωτοβουλιών και να ανακτήσουν την διεθνή εμπιστοσύνη και ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για επενδύσεις και ανάπτυξη. 

«Οι επιχειρηματίες οφείλουν να είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζομένους, στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και στις ασφαλιστικές τους εισφορές. Δεν χωράει εκβιασμός απόλυσης για μείωση μισθού», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Τόνισε επίσης, ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για τη ΔΕΗ, η οποία όπως είπε, «βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εφόσον λάβει τη λαϊκή εντολή, θα είναι έτοιμη να λάβει άμεσες αποφάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι επενδύσεις, όπως για παράδειγμα η θέσπιση νέου χωροταξικού πλαισίου.

Παράλληλα, θα διπλασιαστεί ο χρόνος συμψηφισμού ζημιών και κερδών, θα προωθηθούν οι νόμοι για τις υπεραποσβέσεις και θα επιταχυνθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες. Προανήγγειλε, δε, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο έκπτωσης φόρου στις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσφέρουν παροχές στους εργαζομένους τους, όπως οι διατακτικές για μεταφορές και τρόφιμα, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ θα ελέγξει αμείλικτα την ανασφάλιστη εργασία.

Θα ενθαρρυνθούν, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των εργαζομένων, για να αναπτυχθούν νέες δεξιότητες και επανέλαβε την ανάγκη ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται κατά διπλάσιο ρυθμό από την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

«Στις ευρωεκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης, μπήκε η πρώτη υπογραφή για την πολιτική αλλαγή. Στις 7 Ιουλίου θα είναι και η οριστική υπογραφή. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα πέτρινα χρόνια. Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κοροϊδέψει και πάλι». 

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων εντός δύο ετών, από το 28% στο 20%, τη άμεση μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22%. Με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020. Και θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό αυτού του έτους», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε άμεσα αυτό το σχέδιο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέδειξε το στοιχείο ότι οι αγορές αναγνωρίζουν πολύ θετικά την προοπτική της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διότι γνωρίζουν το μεταρρυθμιστικό της στίγμα. Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για τη δρομολόγηση σημαντικών επενδύσεων στους κλάδους που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η συνολική ανακούφιση που θα είναι αποτέλεσμα μίας καθαρής νίκης της ΝΔ θα απελευθερώσει πολλές υγιείς δυνάμεις της εγχώριας επιχειρηματικότητας, για να κάνουν το επόμενο βήμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Όσο σαφής είμαι στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι σε σχέση με αυτά που περιμένω από τους επιχειρηματίες. Πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύσετε το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζόμενους. Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δε χωρούν. Καθυστερήσεις πληρωμών δε συγχωρούνται. Μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δεν επιτρέπεται. Οραματίζομαι μία Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον. Χωρίς προνομιακές σχέσεις κάποιων με την κυβέρνηση. Και με μία κοινωνία κανόνων, που όλοι θα προοδεύουν, χωρίς κανείς να μένει πίσω».