Ανδ. Νεφελούδης: «Στη Χαλυβουργική η Κατάσταση έχει Ξεπεράσει τα Ορια της Αναλγησίας»

Ανδ. Νεφελούδης: «Στη Χαλυβουργική η Κατάσταση έχει Ξεπεράσει τα Ορια της Αναλγησίας»
energia.gr
Πεμ, 13 Ιουνίου 2019 - 14:55

«Στη Χαλυβουργική η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της αναλγησίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘Στο Κόκκινο 105,5’.

Όπως είπε, «οι εργαζόμενοι εκεί, λόγω και του προβλήματος στην οικογένεια Αγγελόπουλου, παραμένουν είτε σε διαθεσιμότητα είτε σε εκ περιτροπής εργασία εδώ και τρία χρόνια. Συνδράμαμε, όσο μπορούμε, με επιδοματικές ενισχύσεις και αύξηση του ποσοστού διαθεσιμότητας στο μέγιστο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η Χαλυβουργική είναι από τις πλέον εμβληματικές βιομηχανίες της Ελλάδας, με τεκμηριωμένη βιωσιμότητα, ενώ η οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Αγγελόπουλου μπορεί να δρομολογήσει μία σειρά από νέες διαδικασίες αναδιάρθρωσης».

«Οι άνθρωποι έβγαλαν μία συγκινητική ανακοίνωση όπου λένε ότι η στάση πληρωμών που κήρυξε ο Κ. Αγγελόπουλος, σταματάει να τους δίνει το γάλα, τη μεταφορά στην επιχείρηση, το σούπερ μάρκετ […] είχαν μείνει χωρίς αμοιβή. Μετά την ανακοίνωση και την κινητοποίηση, πληρώθηκαν τουλάχιστον τον Μάιο, ενώ σήμερα υπάρχει συνάντησή τους με το υπάρχον διοικητικό σχήμα» σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.

Παράλληλα, ο γγ του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε και στην εταιρεία Frigoglass, λέγοντας: «Στην Πάτρα, η Frigoglass, παρότι είναι μία υγιέστατη εταιρεία, κλείνει το εργοστάσιο της παραγωγής ψυγείων. Η απαίτηση που υπάρχει, είναι να δούμε τι γίνεται με τα δάνεια της επιχείρησης, αν έχουν αναδιαρθρωθεί και πώς, αλλά και πώς μπορεί, αν γίνεται, να μην κλείσει η μονάδα, αν και είναι επιχειρηματική απόφαση. Να δούμε πώς και με ποιον καλύτερο τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτήν την πολύ δύσκολη φάση».

Αντίστοιχα, όπως τόνισε, «υπάρχει τριμερής συνάντηση σήμερα για τη μονάδα του "Γάλα Βλάχας". Η εταιρεία για δύο χρόνια θα κλείσει. Θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος είτε για να διοχετευτούν οι εργαζόμενοι σε άλλες δουλειές είτε να έχουν τη δυνατότητα σοβαρής οικονομικής ενίσχυσης, για να αντέξουν, μέχρι να ξανανοίξει η επιχείρηση» ανέφερε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι παράλληλα με τις τριμερείς για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβει το υπουργείο, συνεχίζεται και η προσπάθεια για τις κλαδικές συμβάσεις. «Δεν σταματάμε. Μέχρι τις 6 του μηνός, θα κάνουμε αυτήν τη δουλειά» σχολίασε ο γγ του υπουργείου Εργασίας.