Στο πιο δυναμικό πενθήμερο ράλι εδώ και 7,5 χρόνια επιδόθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν στροφή σε πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά και ελαφρά αποκλιμάκωση στις εμπορικές εντάσεις. 

Ύστερα από έναν "οδυνηρό", Mάιο, ο δείκτης S&P 500 Ιnformation Technology ανέκαμψε σχεδόν 9% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, στην καλύτερη επίδοση από τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Dow Jones Μarket, που δημοσιεύει η Wall Street Journal. 

Tην άνοδο πυροδότησαν η συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό, σε συνδυασμό με τα στοιχήματα ότι πολύ σύντομα η Federal Reserve θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων. Μεγάλη μερίδα επενδυτών, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αισιοδοξεί και για μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνα, η οποία θα απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία.

Ακόμη και η χθεσινή προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων, εάν ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δεν αποδεχθεί να συναντηθεί μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20, στην Ιαπωνία, δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει το ηθικό των επενδυτών. 

Το ράλι δεν ανέκοψε ούτε η είδηση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στο στόχαστρο τις Microsoft,Facebook, Alphabet, Apple, Amazon. Μάλιστα οι συγκεκριμένες εταιρείες είδαν την κεφαλαιοποίησή τους να ενισχύεται αθροιστικά κατά 330 δισ. δολάρια στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών ύψους 515 δισ. δολαρίων από τον Απρίλιο έως και τις 3 Ιουνίου.  

Παρά τις απώλειες του Μαΐου, ο δείκτης τεχνολογίας του S&P καταγράφει κέρδη 24% από τις αρχές του έτους. Απέχει δε μόλις 2% από το ιστορικό ρεκόρ της 30ης Απριλίου. Ώθηση έχουν δώσει και τα μεγάλα deals των τελευταίων ημερών, όπως είναι η εξαγορά της Tableau Software από την Salesforce.com έναντι 15 δισ. δολαρίων, της οποίας η διοίκηση, ανακοινώνοντας τη συμφωνία επικαλέστηκε στοιχεία της International Data Corp σύμφωνα με τα οποία, οι επενδύσεις σε τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, θα αγγίξουν τα 1,8 τρισ. δολάρια, παγκοσμίως, έως το 2021.