Την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 90 μεγαβάτ στην περιφέρεια Ροστόφ, στην Νότια Ρωσία ξεκίνησε η Enel Green Power, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο την δραστηριοποίησή της στην αχανή χώρα, και δη με το πρώτο έργο ΑΠΕ του ομίλου στην ρωσική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 132 εκατ. ευρώ, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2020, με την παραγωγή να προβλέπεται ότι θα ανέλθει στις 320 γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Η Enel Russia, παράλληλα με το αιολικό πάρκο Azov, είχε κερδίσει και το συμβόλαιο για ένα αντίστοιχο έργο στο Μουρμάνσκ, στον αρκτικό κύκλο, συνολικής ισχύος 201 μεγαβάτ, σε διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε το 2017.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Enel Green Power, Antonio Cammisecra, δήλωσε πως “με αυτό το νέο έργο αιολικής ενέργειας, ξεκινάμε το ταξίδι μας προς τη δημιουργία ενός ανανεώσιμου αποτυπώματος στην Ρωσία” και πρόσθεσε, πως ο όμιλος εξετάζει πιθανές νέες ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν στη χώρα, στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς η Μόσχα επιθυμεί να διαμορφώσει ένα διαφοροποιημένο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής.