Τον αποκλειστικό ρόλο του Συντονιστή και Αποκλειστικού Διοργανωτή (Global Coordinator και Mandated Lead Arranger) είχε η Τράπεζα Πειραιώς στη χρηματοδότηση για την εξαγορά μετοχών της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, από την Invel Real Estate BV.

Η εξαγορά των μετοχών χρηματοδοτήθηκε εν μέρει μέσω ενός Κοινοπρακτικού Δανείου (Syndicated Term Loan Facility) ύψους €159.727.010 στο οποίο συμμετείχαν εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), η Astro Bank καθώς και η Ελληνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Invel στο πλαίσιο της εξαγοράς έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η εξαγορά των μετοχών πραγματοποιήθηκε μέσω της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ενώ επιπλέον η Τράπεζα ανέλαβε την Θεματοφυλακή καθώς και τον ρόλο της Τράπεζας Λογαριασμών.

Η κ. Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, επικεφαλής της Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η συγκεκριμένη συναλλαγή επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, υποστηρίζοντας σημαντικές συναλλαγές διεθνούς ενδιαφέροντος. Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά ακινήτων και κατ’ επέκταση στις μακροπρόθεσμες επενδυτικές προοπτικές της χώρας. Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία, εκμεταλλευόμενη τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας και τη βαθιά τεχνογνωσία του ανθρωπίνου δυναμικού της σε σύνθετες εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές».