ΗΠΑ: Ώθηση στην Ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων με Νέο Όχημα Χρηματοδότησης

ΗΠΑ: Ώθηση στην Ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων με Νέο Όχημα Χρηματοδότησης
energia.gr
Πεμ, 23 Μαΐου 2019 - 19:19

Η Αμερικανική Επιτροπή Έρευνας και Ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων (U.S. National Offshore Wind R&D Consortium) προκήρυξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση προτάσεων που θα τύχουν χρηματοδότησης και συνιστούν καινοτόμες εφαρμογές στο τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για την εγχώρια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, το Program Opportunity Notice (PON), επιδιώκει την ανάπτυξη και υλοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών που θα αποφέρουν μείωση του σταθμισμένου κόστους ενέργειας στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών στις ΗΠΑ.

Οι προτάσεις θα πρέπει να επικεντρώνουν σε νέες λύσεις που θα αίρουν εμπόδια και θα διευθετούν ζητήματα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη μείωση του κόστους, την ανάπτυξη και την επέκταση της βιομηχανίας στις Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες διαθέτουν τις κατάλληλες περιοχές για την εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, έχει, επίσης,  ως στόχο, να στηρίξει τις αντίστοιχες τοπικές αγορές, τόσο στην υλοποίηση των έργων, όσο και σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα.