Η Solar Energy με γνώμονα τη συνέπεια και την εξυπηρέτηση του υπάρχοντος πελατολογίου της, αλλά ταυτόχρονα στοχεύοντας και στην διεύρυνση του, υπέβαλε αίτημα χορήγησης άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 100 MW και διάρκειας 20 έτη.

 

Η ανακοίνωση της ΡΑΕ έχει ως εξής:

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΘΩΜΑΣ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και δ.τ. “SOLAR ENERGY”, η οποία εδρεύει στην Φλώρινα, υπέβαλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-259494/18.04.2019 (Γ-07494/18.04.2019) αίτηση χορήγησης άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας Εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 100 MW, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 2940/05.11.2012) και σύμφωνα με το νόμο 4001/2011. Η εν λόγω άδεια θα ισχύει για είκοσι (20) έτη με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η Solar Energy ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ (ΦοΣΕ ΑΠΕ) έχει στόχο να αναλάβει τη δραστηριότητα της εκπροσώπησης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους πελάτες της διατηρώντας την υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης.

Οι ΦοΣΕ ΑΠΕ, μέσω των οποίων σταθμοί ΑΠΕ πολλών παραγωγών θα συμμετέχουν στην αγορά και στους μηχανισμούς εξισορρόπησης στο πλαίσιο μεγαλύτερων χαρτοφυλακίων, θα έχουν σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των απόκλισης ανάμεσα στη πρόβλεψη και στην πραγματική παραγωγή, χάρη στο φαινόμενο της χωρικής διασποράς που αμβλύνει σημαντικά την αβεβαιότητα και μεταβλητότητα της παραγωγής σταθμών ΑΠΕ.