Το 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» πραγματοποιείται 1-3 Νοεμβρίου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο, το ιστορικότερο κτήριο συνεδρίων και εκθέσεων στο κέντρο της Αθήνας, σε μία νέα πιο ελπιδοφόρα περίοδο για την αγορά, που οι επαγγελματίες του χώρου αναζητούν τα εργαλεία και τις γνώσεις για να πάνε στο μέλλον.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και την οργάνωση έχει η εταιρεία ENERGY LINE.

Το 14ο Συνέδριο έχει σταθερότητα και σηματοδοτεί την εξέλιξη, την αισιοδοξία, τις θετικές προτάσεις και διεξόδους, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία. Απευθύνεται σε κατασκευαστές και στον ευρύτερο κλάδο του αλουμινίου, αρχιτέκτονες-μηχανικούς, συνεργαζόμενους κλάδους, ξενοδόχους και άλλους παράγοντες στον χώρο της δόμησης.

Το συνέδριο έχει μπει στην 3η δεκαετία της ζωής του, με 25 χρόνια επιτευγμάτων, είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό συνέδριο της χώρας και αποτελεί το σημαντικότερο επικοινωνιακό γεγονός και σημείο αναφοράς στον κλάδο. Συγκεντρώνει κάθε φορά πάνω από 600 συνέδρους από όλον τον χώρο του αλουμινίου και το περιβάλλον του.

Η διοργάνωση του 14ου Συνεδρίου επιθυμεί να καλύψει πλήρως τους συνέδρους σε τρεις άξονες: γνώση, επαφές και ψυχαγωγία.

Σε επίπεδο γνώσης, η απαιτητική επιλογή ομιλητών, προσφέρει υψηλού επιπέδου εισηγήσεις σε ένα απόλυτα σύγχρονο συνεδριακό γεγονός. Οι επισκέπτες του 14ου Συνεδρίου θα γνωρίσουν τις προϋποθέσεις που θα τους εντάξουν στην πρωτοπορία της αγοράς και θα μάθουν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών. Το Συνέδριο προωθεί την ανταλλαγή ιδεών και την επέκταση των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων.

Όσον αφορά στις επαφές, το υψηλό επίπεδο συνέδρων, δίνει τη δυνατότητα για διασυνδέσεις με νέους πελάτες που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των συμμετεχόντων. Η ύπαρξη κορυφαίων παραγόντων, τα stands των εταιρειών και η έκθεση αρχιτεκτονικού έργου, δίνει την ευκαιρία για γνωριμίες που θα συμβάλλουν στην εξέλιξη όλων των συνέδρων και των επιχειρήσεών τους.

Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όσοι παρευρεθούν στο 14ο Συνέδριο θα δουν από κοντά και θα γνωρίσουν το πρώτο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της χώρας. Θα μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, θα ψυχαγωγηθούν και θα απολαύσουν τις παροχές των διοργανωτών, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια συνεδρίου.

Στόχοι του 14ου Συνεδρίου

Για ένα συνέδριο πάντα πρωτοπόρο, πολυσυλλεκτικό, καινοτόμο, με υψηλού επιπέδου συντελεστές, οι στόχοι του 14ου του Συνεδρίου είναι:

Ο ορισμός και η επιδίωξη θεσμικών αλλαγών που θα βάλουν νέα πρότυπα στην αγορά.
Η απελευθέρωση της αγοράς με τη δημιουργία νέων ευκαιριών.
Η ανάδειξη της αξίας των ποιοτικών αρχιτεκτονικών κατασκευών αλουμινίου και των ανθρώπων που τις δημιουργούν.
Η προβολή των μεγάλων θεμάτων του κλάδου, που είναι η αειφορία, η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια, η λειτουργικότητα.
Η συμβολή στην αυτοβελτίωση των συνέδρων.

Πλούσια θεματολογία

Για μία ακόμη φορά η θεματολογία θα είναι ιδιαίτερα πλούσια, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων, που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα τον κλάδο και τους επαγγελματίες που απασχολούνται σε αυτόν. Οι αρχικές θεματικές ενότητες είναι:

«Ανεβάζουμε τον πήχη – Ανοίγουμε την αγορά»
«Κλαδική μελέτη & Έρευνα αγοράς»
«Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας»
«Τρεις γενιές αλουμίνιο»
«Τάσεις στο κτιριακό κέλυφος και τις κατασκευές αλουμινίου»
«Οι ειδικοί μιλούν για το μέλλον – Ομιλίες & Συνδέσεις»
«Σημαντικά θέματα της εποχής – Αναφορές & Λύσεις»

Δείτε αναλυτικά την αρχική θεματολογία.

Σε επίπεδο παράλληλων εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα:

Έκθεση & Βραβεία Αρχιτεκτονικού έργου με κατασκευές αλουμινίου
Βραβεία alumini
Open Space – Workshops
Περιήγηση για τους συνοδούς
Επετειακή Δεξίωση 25 Χρόνων

Χορηγίες, φορείς, συνεργάτες

Το 14ο Συνέδριο στηρίζει σύσσωμος ο κλάδος, καθώς και πολλοί φορείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν. Οι χορηγοί έχουν ξεπεράσει τους 25 και έπεται και δυναμικότερη συνέχεια. Αναλυτικότερα οι φορείς, οι εταιρίες και τα μέσα που στηρίζουν το 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» παρουσιάζονται παρακάτω.

Φορείς Συνεδρίου:

Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας, Ένωση Διακοσμητών Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης. Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών, Σύνδεσμος Έμπορων Αλουμινίου Αττικής, All4Greece.
Χορηγοί Συνεδρίου:

Κορυφαίος Χορηγός: ΕLVIAL
Διακεκριμένοι Χορηγοί: EXALCO, ALFA, ALUMINCO
Μεγάλοι Χορηγοί: ELVAL COLOUR, PANIDIS,GS, EUROPA, VASGLASS
Διαχρονικοί Χορηγοί: ΝΕΟΚΕΜ, ETEM, ΒΑΛΒΗΣ, ALUMIL
Χορηγοί: DOMUS, GEZE, ARCH WINDOWS, ROLKA, GOLDEN DOOR, BEST, ΔΟΥΚΑΣ, POWER LOCK, FERRAL, SAINT GOBAIN, ΣΥΝΟΔΙΑΣ, EUROTECHNICA, AKZO NOBEL, METALLO ROLL, SCHUCO

Με τη συνεργασία: Aluminium Magazine, aluNET.gr, aluFIND.gr

Χορηγός επικοινωνίας: ΚΤΙΡΙΟ

Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: naftemporiki.gr, akx.gr, hoteldesign.gr, B2green.gr, 4green.gr