Τις εξελίξεις στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς, στο συνέδριο "Offshore Mediterranean Conference", το οποίο θα διεξαχθεί στη Ραβέννα της Ιταλίας.

Η παρουσία της ΕΔΕΥ, όπως επισημαίνεται, στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Μεσογείου και των Βαλκανίων και τη συμβολή της στις ζυμώσεις που σχεδιάζονται στο πεδίο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σε τεχνολογικό και θεσμικό επίπεδο. Εξάλλου, η ΕΔΕΥ θα συμμετάσχει στο 25ο ετήσιο συνέδριο "Balkans & Black Sea Cooperation" που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, στις 4 και 5 Απριλίου.

Στο συνέδριο, ο κ. Μπασιάς θα συντονίσει την 2η ημέρα, που θα αφορά το νομοθετικό, φορολογικό κι επενδυτικό καθεστώς που ισχύει στις χώρες και τις προκλήσεις που προκύπτουν, και ο Αντιπρόεδρος, Σπύρος Μπέλλας θα παρουσιάσει τις εξελίξεις των παραχωρήσεων για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.