Έχει δίκιο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , ο Μάϊκ Πομπέο όταν δήλωσε τις προάλλες στο Τέξας ,ότι οι στενές συνεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο για την ανάπτυξη νέων πηγών ενεργεία περνούν μέσα από τις επενδύσεις , όπως της ΕΞΟΝ-ΜΟΜΠΙΛ στο οικότοπο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Αναφερόμενοι στην Ελλάδα περί ποίων επενδύσεων ομιλούμε , όταν η μεν γραφειοκρατία αποθαρρύνει τους ιδιώτες επενδυτές ,το δε δημόσιο περικόπτει συνεχώς το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων;   

Σχετική απάντηση έδωσε προσφάτως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης , ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση του «Δικτύου συγχρόνων δημοκρατών» επεσήμανε την ανάγκη για «παραγωγικές επενδύσεις» ,τις οποίες εμποδίζουν τ’ αρνητικά δεδομένα  της χώρας , όπως το υψηλό δημόσιο χρέος , ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης , οι φθίνουσες επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα και η διαφθορά στο δημόσιο όπου καθυστερεί κι’ η απονομή της δικαιοσύνης»

Αίτιον της υστερήσεως της χώρας θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός την προσκόλληση του κυβερνώντος κόμματος , ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία:« (Είναι)μία δημαγωγική κυβέρνηση χωρίς αρχές , που αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με κάθε περίσταση»

Έτσι , «η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μίαν  αρνητική εικόνα της Ελλάδος και την συστηματική καθοδική της πορεία» υπεστήριξε ο κ.Σημίτης ,λησμονώντας τις δικές του αμαρτίες ως πρωθυπουργού από το 1996 έως το 2004, οπόταν «ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος μετείχε στην παραποίηση των δημοσίων λογαριασμών που έγινε με την βοήθεια της Γκόλνμαν Ζαξ» και με γερό μπαξίσι. ( Βλ.σχ. «Οι  Bank$sters» υπό Μάκ Ρός , εκδόσεις Μεταίχμιο 2014).

Πώς συνεπώς να επωφεληθή ο Ελληνικός λαός από την προστιθεμένη γεωστρατηγική αξία της χώρας , που υπεγράμμισαν 27 Αμερικανοί γερουσιαστές επ’ ευκαιρία της 198ης επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας, όταν η πολιτική ηγεσία της ,τώρα και παλαιότερα, ενδιαφέρεται «για ένα ΜΟΝΟ στρώμα των οπαδών της» , κατά τον κ. Σημίτη. (Υπογράμμιση μας).