Μήνυμα Ντ. Τραμπ στις Ευρωπαϊκές Αυτοκινητοβιομηχανίες: Αν δεν Θέλετε Δασμούς Ανοίξτε Εργοστάσια στις ΗΠΑ

Μήνυμα Ντ. Τραμπ στις Ευρωπαϊκές Αυτοκινητοβιομηχανίες: Αν δεν Θέλετε Δασμούς Ανοίξτε Εργοστάσια στις ΗΠΑ
energia.gr
Παρ, 22 Μαρτίου 2019 - 19:35

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο και πως μία συμφωνία είναι «πιθανόν θα συμβεί».

Πρόσθεσε δε ότι η πρόσφατη επισήμανσή του ότι οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα μείνουν σε ισχύ για πολύ ακόμη, δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στις συνομιλίες.

Για το τέλος κράτησε και ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους και τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γηραιάς Ηπείρου. 

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News, ο Τραμπ υπογράμμισε πως περιμένει να διατηρηθούν οι δασμοί ύψους 25% στα ελαφρά φορτηγά οχήματα made in Europe, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αφορούν ευρύτερα στους δασμούς για τα αυτοκίνητα. Εάν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να αποφύγουν τους πρόσθετους δασμούς, μπορούν να το πετύχουν ανοίγοντας νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ, όπως είπε. 

Ε.Ε. και ΗΠΑ έχουν συνομολογήσει ανακωχή από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί έτσι σταθερά στο τραπέζι την απειλή των δασμών στα αυτοκίνητα, τα οποία θα κατέφεραν μεγάλο πλήγμα στην γερμανική οικονομία και όχι μόνο. 

«Η Ε.Ε. ειλικρινά μας φέρεται το ίδιο άσχημα με την Κίνα» δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News, δίνοντας το στίγμα του κλίματος που επικρατεί.