Τα ζητήματα που σχετίζονται με την Επιχείρηση και αφορούν στους εργαζόμενους, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ, «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργιο Σταθάκη.

Από την πλευρά του συνδικάτου εκφράστηκε, για μία ακόμα φορά, η πάγια θέση του αναφορικά με τις πολλαπλές συνέπειες που ενέχει η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, «καθώς το ξεπούλημα θα αποτελέσει την αρχή ενός ντόμινο με προεκτάσεις σε πολλούς και ζωτικούς τομείς», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται, από την πλευρά του υπουργού εκφράστηκε αισιοδοξία ως προς την επίτευξη μίας «ικανοποιητικής λύσης». Πάντως, το σωματείο, για το ζήτημα αυτό, δηλώνει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνέχιση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς -τουλάχιστον ως τη στιγμή που το σύστημα συνδεθεί στο δίκτυο της «Πτολεμαΐδα V»- το σωματείο έλαβε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι δεν τίθεται θέμα παύσης. Για το Αμύνταιο, ο κ. Σταθάκης, όπως σημειώνει το σωματείο, «εμφανίστηκε άκρως προβληματισμένος για το αν θα βρεθεί τελικά τρόπος διασφάλισης της μακροημέρευσης του Σταθμού και, συνεπώς, το συνδικάτο κατατάσσει το θέμα αυτό στην κατηγορία "Αναζητείται λύση"».

Επίσης, σε συνέχεια σχετικού εξωδίκου, το σωματείο έθεσε, εκ νέου, προς τον υπουργό το ζήτημα των στοχευμένων προσλήψεων «για να εισπράξει την απόλυτη κατανόηση του κ. Σταθάκη στο εν λόγω ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει από την επιχείρηση το πλάνο με τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σωματείου, το οποίο, καταλήγοντας, σημειώνει ότι «ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όταν και όπου κρίνει πως αυτό είναι αναγκαίο για τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος»