Στενεύουν Επικίνδυνα τα Περιθώρια του Λονδίνου για το Brexit -Tελεσίγραφο των Βρυξελλών

Στενεύουν Επικίνδυνα τα Περιθώρια του Λονδίνου για το Brexit -Tελεσίγραφο των Βρυξελλών
energia.gr
Πεμ, 21 Μαρτίου 2019 - 12:21

Να τη βοηθήσει να σωθεί η συμφωνία αποχώρησης του Brexit ζήτησε από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτη των Εργατικών, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να στείλει τελεσίγραφο προς τους Βρετανούς βουλευτές που θα περιέχει το μήνυμα: Στηρίξτε την πρωθυπουργό σας και τη συμφωνία της, την επόμενη εβδομάδα ειδάλλως διακινδυνεύετε να αποχωρήσετε στις 29 Μαρτίου, δίχως συμφωνία.

Η κα. Μέι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες σήμερα, για τη Σύνοδο της Ε.Ε., την ώρα που το Συντηρητικό κόμμα του οποίου προΐσταται είναι διχασμένο και αντιμέτωπο με προειδοποιήσεις, όπως αυτή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι η Ένωση μπορεί να παραχωρήσει μικρή καθυστέρηση για το Brexit και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι βουλευτές εγκρίνουν σύντομα τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρήσει μία τρίτη προσπάθεια προκειμένου να περάσει τη συμφωνία της, την ερχόμενη Τρίτη ή την Τετάρτη.