Υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ: Ανοίγουν οι Τραπεζικοί Λογαριασμοί Λαυρεντιάδη, Κιτσάκου, Πετσίτη

Υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ: Ανοίγουν οι Τραπεζικοί Λογαριασμοί Λαυρεντιάδη, Κιτσάκου, Πετσίτη
της Εύας Καραμανώλη
Πεμ, 14 Μαρτίου 2019 - 15:21

Από την Αρχή για το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", διερευνάται τους τελευταίους μήνες η υπόθεση που αφορά τις οφειλές της εταιρείας ELFE προς τη ΔΕΠΑ, ενώ για τα ευρήματα που προκύπτουν ενημερώνονται αρμοδίως οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού της ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ. Μάλιστα πριν από λίγους μήνες διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, η Αρχή έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών των ελεγχόμενων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία ELFE.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό όλων των φυσικών και νομικών προσώπων .

Κεντρικά πρόσωπα όλων των προαναφερόμενων ενεργειών φέρονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Μανώλης Πετσίτης για τον ρόλο του οποίου , όπως είναι γνωστό με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση.

 

(euro2day.gr)