Το ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI) εξαγόρασε η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο κορεατικό ναυπηγικό συγκρότημα με διεθνή παρουσία που θα κυριαρχήσει στους τομείς των ναυπηγήσεων εμπορικών και πολεμικών πλοίων

Η συγχώνευση των δύο μεγάλων νοτιοκορεατικών ναυπηγείων θα δημιουργήσει μια νέα επιχειρηματική οντότητα που θα κατέχει το 20% της ναυπηγικής βιομηχανίας. Βασικό στοιχείο και των δύο ναυπηγείων είναι το γεγονός ότι κατέχουν σημαντική τεχνογνωσία στην ναυπήγηση πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Το ύψος της συμφωνίας συγχώνευσης εκτιμάται στα 1,78 δις δολάρια και με βάση τα υπογεγραμμένα η κρατική τράπεζα Ανάπτυξης η οποία κατέχει το ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), θα παραδώσει την επιχείρηση στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI) και ακολούθως θα αγοράσει μετοχές της ΗΗΙ. Από την πλευρά του το ναυπηγείο ΗΗΙ θα διαχωριστεί σε δύο επιχειρηματικές οντότητες με την πρώτη να είναι στο χρηματιστήριο.

(από defence-point.gr)