Μ. Παναγιωτάκης: Η Ελλάδα Χρειάζεται το Λιγνίτη Τουλάχιστον για τα Επόμενα 20 Χρόνια (video)

Μ. Παναγιωτάκης: Η Ελλάδα Χρειάζεται το Λιγνίτη Τουλάχιστον για τα Επόμενα 20 Χρόνια (video)
energia.gr
Τρι, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 08:29

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη», εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή SamTimes της διαδικτυακής τηλεόρασης του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Για τις οφειλές των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε και τη βοήθεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ενώ σκιαγράφησε και τον σχεδιασμό για τη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας.

«Η ΔΕΗ δε φοβάται τον ανταγωνισμό από άλλους παρόχους. Ελπίζει ότι θα αποδειχθούν σοβαροί παίκτες στην αγορά, κάνοντας επενδύσεις αναπτυξιακές» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε ότι όσο ο ίδιος είναι πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν θα αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή όχι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ τόνισε ότι «θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».

 

Η συνέντευξη του κ. Παναγιωτάκη στο Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά είναι διαθέσιμη στο video: