Εν Μέσω Συνθηκών Ύφεσης Πτώση 10% στην Κατανάλωση Βενζίνης και 8% στο Ντίζελ τον Ιανουάριο

Εν Μέσω Συνθηκών Ύφεσης Πτώση 10% στην Κατανάλωση Βενζίνης και 8% στο Ντίζελ τον Ιανουάριο
energia.gr
Δευ, 11 Φεβρουαρίου 2019 - 19:39

Μείωση της τάξης του 10% εμφάνισαν οι πωλήσεις βενζινών και 8% του ντίζελ κίνησης, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τις νέες επιχειρηματικές κινήσειςτης ΕΛΙΝΟΙΛ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ.Γιάννης Αληγιζάκης, που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου.

«Η αγορά υγρών καυσίμων δεν έχει πιάσει πάτο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Όπως είπε, τα στοιχεία του Ιανουαρίου έρχονται να προστεθούν στην υποχώρηση που εμφανίζει η αγορά των καυσίμων κίνησης από το προηγούμενο φθινόπωρο. Έτσι, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις κινούνται πτωτικά με ποσοστά από -4% έως -9%.

Το αποτέλεσμα είναι το 2018 να κλείσει με αρνητικό πρόσημο, της τάξης του -3%. Το εν λόγω ποσοστό προστίθεται στην κατακόρυφη πτώση, ύψους 40% που έχει καταγράψει ο κλάδος των πετρελαιοειδών, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΙΛ, η πτωτική πορεία που καταγράφεται από τον περασμένο Οκτώβριο επιβεβαιώνει την έκθεση του ΟΟΣΑ που εξεδόθη τον Μάιο, που διέβλεπε αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία, από το φθινόπωρο, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία δημιουργεί αβεβαιότητα. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι το αποτέλεσμα του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος του Έλληνα καταναλωτή, λόγω των μεγάλων φορολογικών υποχρεώσεών του.