Ιρανικούς και Συριακούς Στόχους στα Περίχωρα της Δαμασκού Επληξε το Ισραήλ

Ιρανικούς και Συριακούς Στόχους στα Περίχωρα της Δαμασκού Επληξε το Ισραήλ
energia.gr
Δευ, 21 Ιανουαρίου 2019 - 11:23

Ιρανικούς στόχους στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας της Δαμασκού υποστηρίζει ότι έπληξε ο ισραηλινός στρατός, όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι η ολονύκτια επιχείρηση τους είχε στο στόχαστρο την επίλεκτη δύναμη Κουντς (Quds) του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και την αεροπορική άμυνα της Συρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα έχουν πεθάνει.

Τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από τους ισραηλινούς πυραύλους καταρρίφθηκαν.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι προχώρησε στην επίθεση ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκέτας την Κυριακή από τους Κουντς, από βάση τους στα υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία. Η ρουκέτα αναχαιτίστηκε, δήλωσε το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει σπάνια παραδεχτεί την πραγματοποίηση εκ μέρους του επιθέσεων στο έδαφος της Συρίας. Ωστόσο, τη Δευτέρα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την έναρξη των επιχειρήσεών τους μέσω ενός tweet.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι θέσεις των Κουντς που στοχοποιήθηκαν περιλάμβαναν μια αποθήκη πυρομαχικών και μια βάση κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού. Παράλληλα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ότι «η Συρία εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους εδάφους - αέρος, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις να αποφύγουν τέτοιες κινήσεις».

«Ως απάντηση, επιτεθήκαμε επίσης σε αρκετές από τις υποδομές τροφοδοσίας των συστημάτων αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι η αεράμυνα της χώρας κατέρριψε τους περισσότερους από τους «εχθρικούς πυραύλους».

Ο ρωσικός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση, αναφέρει ότι περισσότεροι από 30 ισραηλινοί πύραυλοι καταστράφηκαν, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία επίσης αναφέρουν ότι τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση κατά του αεροδρομίου της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ομάδα παρατηρητών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν αποθήκες όπλων και στρατιωτικές θέσεις του Ιράν και της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη Χεζμπολάχ.