Η Tesla, αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε, σήμερα, ότι θα προβεί σε νέα περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας για να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη, ενώ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φθηνότερων εκδόσεων του Model 3. Η είδηση προκάλεσε την πτώση κατά 7% της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία, που πασχίζει να πετύχει μακροπρόθεσμη κερδοφορία και να συγκρατήσει τα έξοδά της, ανακοίνωσε, επίσης, ότι αναμένει τα κέρδη δ' τριμήνου να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατά περίπου 7% και θα διατηρήσει μόνο τους πιο απαραίτητους εποχικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη περικοπή θέσεων εργασίας στην οποία προβαίνει το τελευταίο επτάμηνο. Σε σημείωμα προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, επισημαίνει ότι το 2018 ήταν "η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας", προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 30% πέρυσι, ποσοστό που είναι περισσότερο από εκείνο, που μπορούσε να υποστηρίξει η εταιρεία.