Αρνητικά διαμορφώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, σε σύγκριση με την  αυξητική τάση που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με το τελευταίο 

δελτίο που εξέδωσε ο ΛΑΓΗΕ η κατανάλωση μειώθηκε τον Νοέμβριο, κατά 2,1%, έναντι της αντίστοιχης χρονικής περιόδου, το 2017. Η εν λόγω μείωση υπήρξε καθοριστική στο να παραμείνει και τον Νοέμβριο, σε αρνητικό πρόσημο, η αθροιστική κατανάλωση για τον συγκεκριμένο μήνα, καθώς κατέγραψε πτώση ύψους 1,78%, σε σύγκριση με το πρώτο εντεκάμηνο του 2017. 

Η ραγδαία υποχώρηση οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην απότομη πτώση της κατανάλωσης που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, «βούτηξε», σε ποσοστό 11,01%!

Παράλληλα, σύμφωνα με το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, τον Νοέμβριο του 2018 προστέθηκαν στο διασυνδεδεμένο σύστημα ακόμη 40,03 μεγαβάτ. Η αύξηση προήλθε από την εγκατάσταση ισχύος 21 μεγαβάτ σε νέα αιολικά πάρκα, άλλων 18,53 μεγαβάτ σε φωτοβολταϊκά έργα και τέλος, ακόμη 0,5 μεγαβάτ σε βιομάζα - βιοαέριο.