Η ελληνικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για την εκτέλεση απευθείας πτήσεων Αθήνα – Σαγκάη. Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν την κινεζική μεγαλούπολη, πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Μεταξύ των συναντήσεων που έγιναν, ορισμένες αφορούσαν συνομιλίες με κινεζικές εταιρείες για την διεξαγωγή του δρομολογίου Αθήνα – Σαγκάη. Σήμερα, η Air China πετάει όλο το χρόνο το δρομολόγιο Αθήνα – Πεκίνο, με ικανοποιητικές πληρότητες, καθώς έχουν ενισχυθεί οι ροές επιβατών από την Κίνα για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Σημαντική είναι και η συμβολή του λιμένα Πειραιά που ανήκει στην Cosco, η οποία έχει, με τη σειρά της, απευθύνει κάλεσμα στους Κινέζους τουρίστες για τη πραγματοποίηση ταξιδιών κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Οι επαφές της ελληνικής πλευράς για το δρομολόγιο Αθήνα – Σαγκάη έχουν γίνει με τις εταιρείες Air China, China Eastern και Juneyao Air. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η εκτέλεση του δρομολογίου, εντός του 2019, δεν μοιάζει αρκετά πιθανή, ωστόσο, εκπρόσωποι των κινεζικών εταιρειών θα επισκεφθούν την Αθήνα, ενδεχομένως τον Φεβρουάριο, για περαιτέρω επαφές.